Straatwerk

Ik ben vorige week met het outreachteam meegeweest. We zijn in de stad een aantal bekende plekken gaan opzoeken waar jongeren van de straat rondhangen. Best wel indrukwekkend. Ze liggen op kartonnetje onder deken te slapen of wat voor zich uit te kijken. Het dak is een stuk plastic. Het tijdverdrijf is voor velen lijmsnuiven. Voor een aantal jongeren worden er papieren geregeld op het gemeentehuis, want vaak hebben ze helemaal geen papieren. Papieren regelen is een zeer tijdrovend werk.

Zo krijgen ze de kans om een of ander baantje oid te zoeken. Ook op deze manier wordt contact met ze gehouden door praatje te maken, vragen hoe het met ze is. Ze mee tenemen naar de dokter enz. We kwamen ook op een plek waar een aantal meiden waren. Een van de meiden had wat geld en ze kocht Fanta en 2 bekertjes en bood ons iets te drinken aan.

Op woensdag, wordt er een grote groep meiden en jongens opgehaald en hier naar het tennysonhouse gebracht. Hier krijgen ze eten en mogen ze zich wassen. Basis dingen die voor ons heel vanzelfsprekend zijn. De jongeren begroeten je over het algemeen heel vriendelijk. Sommigen spreken engels en dan is het leuk om een praatje met ze te maken. Ze hebben best wel toekomstplannen. Ze willen graag zingen en dansen en doen dat nu ook al voor toeristen op straat om zo wat geld te verdienen, maar ze hopen ontdekt te worden en een sponsor te krijgen die hen verder helpt. Ze willen graag wat geld verdienen, zodat ze een kamer kunnen huren waar ze veilig zijn.

De jongens en meiden vinden het niet altijd leuk op straat. Als ze wat waardevols hebben gevonden dan moeten ze het beschermen met hun leven. Soms willen ze niet naar huis, omdat ze worden mishandeld, of omdat er alcohol in het spel is. Vaak moeten ze thuis allerlei dingen doen die ze niet willen doen en is er voor hen geen eten en andere verzorging, zodat ze maar een uitweg zien en dat is de straat op gaan.

Hier wordt geprobeerd om contact te zoeken met zowel de kinderen als de ouder/ verzorgers om een uitweg hier in te vinden. Er wordt veel gebeden voor deze kinderen.

Bidden helpt echt. Daar zijn we hier ten volle van overtuigd!!!!

Esmeralda

Wink

@nnelies van Dijk

Hé Es,
goed om weer wat van je te horen! Wel confronterend, zo'n omgeving lijkt me. Dan voel je je toch ernstig bezwaard als iemand drinken voor je gaat halen wat het weinige dat ze hebben!
Wens je heel veel succes met alles wat je daar kan doen voor zulke jongeren! Bid voor je...

joke

Hoi esmeralda,
Zo dat is moeilijk he om daklozen zo te zien en ook te ontmoeten. Ik werd altijd heel boos op mij zelf met al mijn rijkdom en dan nog vaak kritiek hebben op onze maatschappij. Bidden helpt altijd maar praktische hulp is van uit ons hard nodig. Zondag net een preek gehoord over de barmhartige Sameritaan, doe zoals hij en je kunt wat betekenen.Wij bidden hier in Oud-Alblas voor jou!!!!!!
groetjes Joke

marlies

hey Esmeralda,
je maakt echt veel mee zo te lezen. Confronterend inderdaad maar ook weer goed dat je echt wat kan betekenen voor ze. Dat bid ik.
Mooie foto's. We keep updated...
groetjes Marlies

Nineke Dieleman

Hoi Esmeralda,

Wat een belevenissen allemaal. Het lijkt me ook erg indrukwekkend. Als je al die kinderen zo ziet, moet er toch wel iets door je heen gaan. Als je dat dan vergelijkt met onze kinderen.........Maar ja, die hebben soms weer wat anders.
Alles gaat hier z'n gewone gangetje weer. Zaterdag hadden we een personeelsuitje. We gingen naar een chocolade-atelier in Ridderkerk met daarna een lunch.
Ben je al goed gewend? Bij jou is het ongeveer lente, zeker? Heerlijk! Ik vind het fantastisch werk wat je doet.
Gods Zegen en hartelijke groeten.

joke roodnat

hoi esmeralda,
Weet je dat het bijna dierendag is?
Wij gaan naar de kinderboerderij en jij misschien wel naar de echte dierentuin.Ik hoop dat je wel wat kan gaan bekijken in het land. Dat is ook goed om de mooie kanten van een land te zien, niet alleen de ellende en armoede. We horen nog wel wat van je????

groetjes joke.

rika van wingerden

Hoi Esmeralda,
Ik zag nu pas dat jij ook verhalen op de weblog hebt. Leuk om te lezen. Wat een weelde dat wij hier in Nederland leven. Al zijn er hier natuurlijk ook mensen die op straat leven. Heel veel sterkte in alles.
We leven met je mee. Ook de groeten aan je zus.

Groetjes Rika.

Els de Waal

Hoi Esmeralda
't Is wel bijzonder wat jij allemaal meemaakt!
Dat maakt toch zeker diepe indruk op je als je al dat leed van die jonge mensen zo aan moet zien!
Heerlijk dat jij wat voor ze mag betekenen.
Sterkte met alles. En natuurlijk zullen we voor je/jullie bidden.
Groeten Els

adriaan van schoonhoven

Als ik iets achterlaat op de site van je zuster, moet ik ook dit bij jou doen! Leuk om toch ook heel verschillende indrukken te lezen in de verslagen.
Bidden helpt echt! Klinkt bijna als een verrassing in je stukje. Fijn dat je dit ook zo konkreet mag ervaren!