Eerste week

Hallo allemaal

Zo een eerste berichtje uit Zuid- afrika. Dat werd wel tijd natuurlijk.

Laughing
Ik heb al een hoop indrukken opgedaan. Ik probeer het maar een beetje te vertellen van af het begin.

De reis verliep goed. In Johannesburg moest ik overstappen op een nationale vlucht. Ik werd daar aangesproken door een man die mensen de weg wijst naar je nationale vlucht. We moesten ongeveer 15 min lopen voor we er waren. En toen wilde hij natuurlijk een fooi. Ik had alleen maar klein geld in Euro's. Hij leek er niet echt blij maee te zijn, maar ja niks aan te doen. Ik had nog geen klein geld in Randen. Hij nam het wel aan hoor. Hahaha

De vlucht naar Durban vertrok op tijd en een uurtje later was ik geland en kwamen de andere vijwilligers mij ophalen. Super!! Annelies was er nauurlijk ook. Fijn weerzien!!!.

Hierna naar de YFC office. Druk verkeer en een beetje wennen, want hier rijden ze links. Heel veel en volle taxibusjes die overal rijden en zomaar ineens stoppen.Mensen die overal lopen.

Aangkomen, mocht ik een kamertje uitzoeken. Dat heb ik eerst een beetje schoongemaakt en ingericht. Foto's en kaarten zijn opgehangen, maar de muur is nog lang niet vol hoor!

Ondertussen veel mensen gezien en gesproken, heel veel namen gehoord en natuurlijk weer vergeten haha.

Wink

Afgelopen donderdag had ik een kort gesprek mat Sally. Zij coordineert. Eerst is het de bedoeling dat ik ga rond kijken bij de verschillende projecten en hierna een keus ga maken wat ik wil gaan doen. Donderdag middag zijn we naar de community geweest. Eerst gingen we in 3 verschillende wijken eten rond brengen. Mensen kunnen dan het eten ophalen en er wordt opgeschreven door anderen wie wat krijgt.

In een van de community's (sloppenwijk) staat een klein gebouwtje dat het drop in centre wordt genoemd. Kinderen komen na school even langs om dan een activiteit oid te doen. Samen met ons. Maar in het gebouwtje is helemaal niks. Ook de gezamelijke kraan is buiten.

De meeste van staffleden die op het YFC centre werken kunnen niet rijden. Het is dus aan ons om te chauffeuren zodra we de weg een beetje kennen. Er gaan wel mensen van de staff mee.

Vrijdag gekletst met de meiden van de shelter.

Hierna gingen we een weekendje weg. We waren uitgenodigd door mensen die Melody (vrijwilligster uit Australie) via, via haar kerk kent uit Australie.

We werden daar erg verwend, de gastvrouw des huizes heeft ons de omgeving laten zien. Ze hebben een boerderij met 400 koeien in een heuvelachtig land. Erg mooi allemaal.

Zondag gingen we weer terug het was ongeveer 2,5 uur rijden. Op de terugweg nog even gestopt in Pietermaritzburg, waar ook een afdeling van YFC zit. Hierna terug naar Durban. 's Avonds naar de kerk.

Nou dat was het voor nu wel even.

Iedereen heel bedankt voor het meeleven

Esmeralda

J&A

Hoi Esmeralda,
Zo maak je in korte tijd heel veel mee. Veel indrukken verschillende situaties. Ze zijn je niet helmaal vreemd, maar elke situatie is toch weer anders.
Succes daar met je zus, met de kinderen daar.
Een fijne tijd !!

marlies de vries

klinkt allemaal erg leuk! Zo kom je er wel lekker in daar.
Ben benieuwd naar je volgende bericht!
groetjes!!

jopie van rossum

Fijn, dat alles zo voorspoedig is gegaan en dat je weer lekker kan blijkletsen met je zus (want dat doen zussen toch altijd?). Tenminste, als ik met een zus in gesprek ben, is het soms ineens een uur later!
Geniet van alle dingen en wees dankbaar voor alles wat je mag betekenen voor anderen.

Annelies van Dijk

Hé Es!

Good to hear dat je daar veilig bent aangekomen en een beetje op gang kan komen daar. Hoop dat je je snel een beetje thuis voelt daar, maar met je zusje bij je moet dat goed komen toch?
Als ik hoor dat je daar moet gaan autorijden schaam ik me bijna dat ik 'm nogal knijp voor het afrijden donderdag ;), jij liever dan ik hoor! Ik laat je iig nog wel weten wat 't geworden is. Wish you a great time daar & doe m'n naamgenoot de groeten!

@nnelies

Miranda Schild

Hoi Esmeralda

Leuk om te lezen wat al allemaal gedaan heb de afgelopen dagen.
Doe ook de groetjes aan je zus.

groetjes Miranda

Monique

Fijn dat de reis goed is gegaan en dat je je plekkie
voor de komende maanden hebt gevonden.
Ben nu alweer benieuwd naar je volgende verhaal.
groetjes Monique

Stella

Blij te horen dat je goed bent aangekomen! Het links rijden went vanzelf hoor! Heb je al veel foto's gemaakt? Het lijkt me leuk om te zien waar je zit. Groetjes, Stella

Christiaan Borst

Hey Esmeralda,

Leuk om je eerste belevenissen te lezen. Stoer hoor, dat je daar gaat rijden. Ik heb ze in Johannesburg zien rijden en was blij dat ik niet zelf achter het stuur hoefde. Ik neem aan dat het in Durban niet anders is.

Groetjes, Christiaan

els de waal

hoi Esmeralda
Jij hebt wel een heel andere start dan wij in Oud Alblas! 't Is wel raar hoor dat jij er niet bent.
Maar in iedere geval heel veel succes met al je nieuwe taken en ook Gods zegen toegewenst.
groetjes ook aan je zus!

marion Bruinsma

Hoi Esmeralda,

Fijn dat alles goed is verlopen. Ik speurde steeds naar een levensteken van je op internet. En ja hoor, daar kwam je eerste verhaal! Heel leuk om al je belevenissen te lezen. Al het goede daar toegewenst en tot horens!
Groetjes , Marion Bruinsma

Gerard en Joke de Ruiter

Hoi Esmeralda,
Wij willen je laten weten dat we je volgen, erg handig dat internet.
We leven met je mee, en bidden voor je om kracht te ontvangen voor het werk dat je daar doet.

Vriendelijke groet van Gerard en Joke en jongens de Ruiter

joke roodnat

hallo esmeralda,
op school gaat alles zijn gewone gang.Vanmiddag alvast weer de sint cadeaus uitgekozen.We zaten wellekker in de zon.Jij gaat de zomer in daar lekker hoor. Wat een uitzicht heb jij,echt wat ik verwacht van zuid-Afrika,hm,ik verwacht nog wel wat mooiere shots hoor.
groetjes, joke

Lise Rodrigo

Hoi Emseralda,
Fijn dat de reis goed verlopen is. En dan ineens, Zuid - Afrika, een compleet andere wereld he. Je bent nu vast al beetje gewend. Ik ben benieuwd naar je ervaringen! Beste toegewenst in het werk wat je daar mag doen.
Groetjes Lise